Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Pediatrisch ambulancevervoer; veilige transport van de allerkleinste

Het veilig en verantwoord vervoeren van zieke kinderen naar het ziekenhuis is een belangrijk aspect binnen de ambulance hulpverlening. Het vereist niet alleen snelheid maar ook uiterste voorzichtigheid. Recente ontwikkelingen op het gebied van het transport van kinderen hebben zich gericht op het optimaliseren hiervan, zodat onze jongste patiënten veilig en efficiënt vervoerd kunnen worden.

 


Comfort & Veiligheid gaan hand in hand 

Wanneer het aankomt op het vervoeren van kinderen in noodsituaties, is de ambulance meer dan alleen een middel van transport - het is een mobiele zorglocatie.  
Met een paar kleine aanpassingen is een standaard ambulance gemakkelijk aan te passen en kunnen zowel pasgeborenen als grotere kinderen volgens de geldende veiligheidsnormen vervoert worden.  

Aanpassen aan de situatie 

Kinderen kunnen angstig of opgewonden zijn wanneer ze in een ambulance worden vervoerd. Het is daarom belangrijk een kalme omgeving te behouden en hen gerust te stellen. In sommige gevallen kan de aanwezigheid van een ouder of verzorger het kind kalmeren en de transportveiligheid verbeteren.  

Educatie en opleiding 

Regelmatig oefenen en instructie in het gebruik van hulpmiddelen voor het veilig transporteren van (kleine) kinderen kan helpen om de vaardigheden hiervan optimaal te houden. 
Vandeputte Medical is altijd bereid om een vrijblijvende demonstratie of training te verzorgen in het veilig en goed gebruiken van hulpmiddelen voor een veilig transport van (kleine) kinderen.   

OMHOOG