Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Burnshield® Contourkompres vs Trauma Deken

Burnshield® biedt een breed assortiment aan artikelen, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen als deze verschillende productvormen en verpakkingen.

Wij leggen het je uit! In dit blog bekijken we het verschil tussen de contourkompressen en de Burnshield® Trauma Deken.


Burnshield® Contourkompres

De Burnshield® contourkompressen zijn gemaakt van katoen en zijn doordrenkt van de steriele hydrogel en worden geleverd in een folie verpakking.

De contourkompressen zijn een uitbreiding op het assortiment schuimkompressen en zijn door de beschikbare formaten een unieke aanvullen voor gebruik in (pre-) ziekenhuis omgevingen.


De contourkompressen zijn er in 2 formaten:

  • 1m x 1m voor gebruik op een half lichaam
  • 2m x 1m voor gebruik op het volledige lichaam

Burnshield® Trauma deken

De Burnshield® Trauma deken is gemaakt van 100% wol, is gedrenkt in de Burnshield® hydrogel en is speciaal ontwikkeld voor hulpverleners. De trauma deken wordt gebruikt als bescherming voor reddingwerkers die een brandgebied betreden of verlaten.
De trauma deken kan ook gebruikt worden om vlammen op een slachtoffer te doven en, indien nodig, als groot verband te worden gebruikt waardoor onmiddelijke pijnverlichting aan het slachtoffer wordt geboden.

Samenvattend

De Burnshield® contourkompressen en Trauma dekens zijn de groot formaat artikelen in het Burnshield assortiment, maar hebben duidelijk een andere toepassing.
De contourkompressen zijn er - net als de schuimkompressen - om de wond te bedekken, pijn verlichting te bieden en herstel van de wond te bevorderen. De Trauma dekens zijn er juist om brandwonden te voorkomen en hulpverleners te beschermen.

OMHOOG