Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

Laerdal

Laerdal is in 1940 opgericht door Åsmund S. Lærdal, als bedrijf dat kinderboeken publiceerde en speelgoed maakte met als doel ‘kindervreugde’. Het hoofdkantoor is sinds 1949 gevestigd in Stavanger, Noorwegen. Vandaag de dag is Laerdal een internationaal bedrijf met meer dan 1.400 werknemers, waarvan 400 op het hoofdkantoor in Noorwegen.

In de jaren die volgden werden er in 100 verschillende landen meer dan 100 miljoen Laerdal Tomte-auto’s verkocht en werden de Laerdal Anne-poppen populair in Europa. Het pionierswerk op het gebied van zacht plastic werd later gebruikt om de eerste oefenpop voor reanimatietraining te maken, wat de richting van het bedrijf veranderde.


1940

Noorwegen

www.laerdal.nl


Van het maken van poppen tot de eerste patiënten simulator De behoeft aan een levensechte oefenpop om het nieuwe concept mond-op-mondbeademing te trainen, heeft ervoor gezorgd dat Åsmund s. Laerdal, samen met Dr. BjØrn Lind en Dr. Peter Safar, in 1960 de Resusci Anne heeft ontwikkeld.

Tegenwoordig zijn er meer dan 300 miljoen mensen die een reanimatietraining hebben gevolgd, en de meeste hebben dit op de Resusci Anne geleerd. Er zijn naar schatting ten minste 2 miljoen levens gered.

Laerdal zet zich in voor haar missie “Levens helpen redden” door reanimatie, patiëntenzorg en internationale gezondheidsinitiatieven te verbeteren. Producten en programma’s van Laerdal worden verspreid over de wereld gebruikt door vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en defensie.

OMHOOG