Het lijkt erop dat je vanuit België komt. Wil je een bestelling plaatsen, klik dan door naar onze Belgische webshop.

CCSV ventilatie modusCCSV

Synchronisatie van hart en longen tijdens reanimatie

Met Chest Compression Synchronized Ventilation (CCSV) heeft WEINMANN Emergency een beademingsmodus speciaal voor reanimatie ontwikkeld. Geïntegreerd in de MEDUMAT Standard² dient CCSV synchroon aan elke thoraxcompressie een drukgecontroleerde beademingsteug toe. Met deze revolutionaire procedure kunnen gaswisseling en hemodynamiek aantoonbaar worden verbeterd.

Het essentiële effect van een hartmassage is de intrathoracale drukverhoging die tot een instandhouding of herstel van de bloedsomloop leidt. Tegelijkertijd ontsnapt er echter lucht uit de longen, wat het effect van de drukopbouw remt en daarmee het pompvermogen (ejectiefractie) van het hart vermindert. De beademingsmodus CCSV bewijst precies hier zijn dienst: door de synchroon aan de thoraxcompressie afgegeven beademingsteug kan geen gasvolume ontsnappen: de druk in de long wordt verhoogd en het hartminuutvolume neemt toe.


Voordelen van CCSV

  • Automatische detectie van de borst compressie
  • Ononderbroken hartmassage
  • Te gebruiken in combinatie met mechanische borst compressie machines
  • Geen ingewikkelde instelling van beademingsparameters vereist
  • Verhoogde arteriële druk
  • Verbeterde gaswisseling
  • Toename van de bloedsomloop bloed circulatie

Hoe werkt CCSV, maar belangrijker nog; wat zijn de resultaten?

Fabrikant WEINMANN Emergency heeft meerdere studies uitgevoerd naar de werking van CCSV en de resultaten die het oplevert. Hier hebben zij een whitepaper over geschreven die wij graag met je delen.

Download Whitepaper

CCSV

In vergelijking met conventionele beademing bij reanimatie

Conventionele reanimatie bij 30:2:
Bij de hartmassage worden het hart en de longbloedvaten in de thorax gecomprimeerd, waarbij echter tegelijkertijd gasvolume uit de omringende longen en daarmee ook druk ontsnapt.

Reanimatie onder CCSV:
In de compressiefase met CCSV worden beademingsteugen synchroon aan de handmatig of machinaal uitgevoerde thoraxcompressie afgegeven. Door de gesynchroniseerde beademingsslag kan geen gasvolume uit de thorax ontsnappen. Hierdoor neemt de intrathoracale druk in de compressiefase toe. Dit veroorzaakt:

  • Een verhoogde arteriële druk
  • Een toename van de bloedsomloop
  • Een verbetering van de gaswisseling
In de decompressiefase schakelt het beademingsapparaat over op de expiratie, waardoor lucht uit de longen ontsnapt. Tegelijkertijd daalt de intrathoracale druk en de veneuze terugstroom naar het hart kan ongehinderd plaatsvinden.
Download de whitepaper

OMHOOG